Ķirbju krēmzupa ar ingversakni 2
Autors: “Praktiski.lv”
Sastāvdaļas – 500 g ķirbja, 2 – 3 cm ingversaknes, 0,5 glāzes saldā krējuma, 3 ēdamkarotes olīveļļas, vidējs burkāns, sīpols, 500 ml ūdens vai dārzeņu buljona, sāls pēc garšas.
Pagatavošana.
Sīpolu smalki sagriež. Sasmalcina ingveru. Katliņā uzsilda olīveļļu un apcep tajā sīpolu ar ingveru zeltaini brūnus.
Burkānu sagriež plānās ripiņās, liek katliņā pie sīpoliem un ingvera un nedaudz apcep visu. Pielej dažas karotes ūdens vai buljonu un sautē burkānus līdz gatavībai.
Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, liek katliņā, kur sautējas burkāns, un visu pārlej ar atlikušo ūdens daudzumu. Uzvāra, tad uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
Kad ķirbis ir gatavs, zupu rūpīgi sablenderē, ielej saldo krējumu, samaisa, pievieno sāli pēc garšas un vāra vēl pāris minūtes.
Labu apetīti!