Foto-say7.info

Ķirbju kēksiņi – mīksti, maigi un aromātiski 0

Sastāvdaļas – 300 g nomizota ķirbja, 150 g sviesta, 150 g cukura, 3 olas, citrons, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 200– 250 g miltu. Pēc vēlēšanās var izmantot – glazūru, šokolādi, ķirbja sēklas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
“Man iekšā dzemde un olvadi jau bija sākuši pūt!” Annas stāsta, kā 5 gadus cenšas panākt taisnību par ārstu nolaidību Ogres slimnīcā 5
Lasīt citas ziņas

Ķirbi sarīvē uz vidējas rīves. Ja veidojas daudz sulas, to nolej.

Citronam ar asu nazīti sagriež miziņu strēmelēs. Izspiež sulu no citrona (būs nepieciešams apmēram 50 ml sulas).

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā sviestu saspaida kopā ar cukuru. Pievieno olas, visu samaisa.

Pievieno izspiesto citrona sulu, samaisa. Pievieno citrona miziņas, samaisa.

Pievieno sarīvēto ķirbi, visu kārtīgi samaisa.

Beigās pievieno cepamo pulveri un miltus, visu kārtīgi samaisa.

Mīklu liek formiņās (apmēram 2–3 cm augstumā). Cep 180 grādu karstumā 25–30 minūtes.

Gatavos kēksiņus var pārliet ar glazūru vai izkausētu šokolādi un pārkaisīt ar ķirbja sēklām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.