Ķirbju kēksiņi ar riekstiem un auzu pārslām 0
Sastāvdaļas – 3 olas, 150 g sviesta, 150 g cukura, 200 g nomizota ķirbja, 100 g valriekstu, 100 g auzu pārslu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 100 – 150 g miltu.
Pagatavošana.
Ķirbi sarīvē uz rupjas rīves. Riekstus blenderī sasmalcina.
Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, pievieno olas un samaisa.
Masai pievieno rīvēto ķirbi, riekstus un auzu pārslas. Visu samaisa.
Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisa.
Mīklu pilda formiņās līdz pusei. Cep 180 grādu karstumā 20 – 25 minūtes.
Rotā pēc vēlmēm. Šoreiz kēksiņi pārlieti ar pirkto glazūru. Var pārliet ar kausētu šokolādi, pārkaisīt ar pūdercukuru utt.
Labu apetīti!