Ķirbju-kanēļa pankūkas. Aikāgaršo recepte 0
Riekstu ķirbi parasti izmanto zupām un sautējumiem, tostarp arī svaigām sulām, jo tas satur karotīnu un ir spēcīgs antioksidants.
Pagatavošana laiks: 30 min
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Riekstu ķirbis – 500 g
Olas – 2 gab.
Milti – 2 līdz 3 ēdamk.
Cukurs – 1 ēdamk.
Malts kanēlis – 1 ēdamk.
Apelsīni – 1 līdz 2 gab.
Sāls – 1 šķipsniņa
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs
Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas
Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls
Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas
Aikāgaršo padoms:
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas