Ķirbju-kanēļa pankūkas. Aikāgaršo recepte 0

Riekstu ķirbi parasti izmanto zupām un sautējumiem, tostarp arī svaigām sulām, jo tas satur karotīnu un ir spēcīgs antioksidants.

Reklāma
Reklāma

 

 

Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana laiks: 30 min
Porcija: 4 cilvēkiem


Nepieciešams:

CITI ŠOBRĪD LASA

Riekstu ķirbis – 500 g
Olas – 2 gab.
Milti – 2 līdz 3 ēdamk.
Cukurs – 1 ēdamk.
Malts kanēlis – 1 ēdamk.
Apelsīni – 1 līdz 2 gab.
Sāls – 1 šķipsniņa
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  • Ķirbi nomizo un sagriez šķēlītēs

  • Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas

  • Pēc tam samal vai izberz caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls

  • Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas

  • Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas

Aikāgaršo padoms:

Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.