Foto – Aija Geida

Ķirbja un svaigā siera zupa 0

Ķirbi sagriež gabaliņos (ja miza ir mīksta, var nemizot). Sīpolus sakapā un apcep sviestā zeltaini brūnus. Tad pievieno ķirbi, maltu ingveru un pielej dārzeņu buljonu (var no aromātiskām saknēm vārīt pats vai izmantot bioloģiskos dārzeņu buljona kubiciņus, kam nav pievienotas E vielas). Uzliek vāku un sutina, līdz ķirbis kļūst mīksts. Vārīšanas beigās pieber sakapātu ķiploku. Masu sablendē, pēc tam iemaisa smalki sagrieztus svaigā siera gabaliņus, sāli, muskatriekstu un maltus melnos piparus. Zupu pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēkliņām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

! Gardi, ja piekož tikko ceptu maizīti ar ķiploku sviestu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.