Ķirbja un lēcu biezzupa ar apgrauzdētām sēkliņām 0
Sastāvdaļas
• 600 ķirbja
• 600 ml buljona
• 250 ml konservētu tomātu gabaliņu
• 200 ml saldā krējuma
• 150 g oranžo lēcu
• sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 4 ēdamkarotes augu eļļas
• ēdamkarote rīvēta ingvera
• tējkarote kaltēta timiāna
• ½ tējkarotes kumīna sēklu
• ½ tējkarotes sāls
• sēkliņas un zaļumi
Sīpolu un ķiploka daiviņas sīki sakapā. Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos. Ja ir mīksta miziņa, var nemizot. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, pievieno sakapātos ķiplokus un ķirbja gabaliņus, rīvētu ingveru, kumīnu un apcep. Pārlej buljonu, pieber lēcas, uzliek vāku un sutina, līdz ķirbis mīksts. Pievieno tomātus un sutina 3–4 minūtes. Masu lej katlā un sablendē. Pielej saldo krējumu, kaltētu timiānu, sāli un uzvāra. Pasniedz ar apgrauzdētām sēkliņām un zaļumiem.