Ķirbja un brinzas pīrāgs ar krāsnī ceptiem dārzeņiem 0
Kā gatavot?
Sarīvētu sviestu saberž ar miltiem. Pievieno olu, nedaudz kajēnas piparu, samīca. Ja mīkla par sausu, pielej nedaudz ūdens, kārtīgi samīca. Izrullē, ieklāj formā, pārklāj cepampapīru, kā slogu uzber 1,5 – 2 kg sausu pupiņu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 – 15 min. Cepampapīru ar pupiņām noņem. Mīklu atdzesē, sabaksta. Virsū klāj mazos kubiņos sagrieztu ķirbi. Pārlej ar sakultām olām, kam pievienots saldais krējums, ķimenes, ingvers, rīvēta brinza, sāls un melnie pipari. 200 grādos cep 30 min. Stienīšos sagrieztas bietes un burkānus apslaka ar olīveļļu, 15 – 20 min. cep 200 grādos. Gatavos dārzeņus pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlej ar olīveļļas un sinepju maisījumu, pārkaisa ar sezama vai saulespuķu sēkliņām.
Gatavoja kafejnīcas “Taka” pavāri Elīna Marta Martinsone un Uģis Kuģis