Ķirbja salāti ar papriku – tiem, kam nepatīk pasterizēt 0
Sastāvdaļas –
• 2 kg ķirbja
• 1 kg paprikas
• 1 ķiploka galviņa
• 500 ml tomātu mērces
• 1 glāze cukura
• 1 glāze eļļas (rapšu, saulespuķu vai olīvu eļļa)
• ½ glāzes galda etiķa
• 2 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana.
Ķirbja mīkstumu un papriku sagriež nelielos gabaliņos, ķiplokus sasmalcina. Katlā ielej eļļu, liek dārzeņus, pievieno tomātu mērci, cukuru, sāli un sautē nepilnu stundu, kamēr paprika mīksta. Desmit minūtes pirms sautēšanas beigām pielej etiķi un vēl pavāra 5–10 minūtes. Karstu pilda burkās, nesterilizē.