Foto – Matīss Markovskis

Ķirbja salāti ar apelsīniem, dzērvenēm un linsēklām 0

Sastāvdaļas
* 0,5 kg ķirbja
* 2 ēdamkarotes medus
* apelsīns
* ēdamkarote linsēklu eļļas
* dzērvenes
* saulespuķu sēklas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Kokteilis
Kādā krāsā jābūt naudas makam, lai piesaistītu finansiālo labklājību? Katrai zodiaka zīmei savs veiksmes tonis
Nogurums, svara pieaugums, slikta oma? 7 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa palēninās, un kā to mainīt
Lasīt citas ziņas

Ķirbi nomizo, sarīvē smalkās strēmelēs (līdzīgi kā burkānus korejiešu salātiem) un pievieno medu. Izspiež apelsīna sulu un pielej ķirbim. Visu aizdara ar linsēklu eļļu, kārtīgi sajauc, saspaida un atstāj uz piecām minūtēm, lai garšas savelkas. Pasniedzot uzbārsta dzērvenes un saulespuķu sēklas.

Var uzbārstīt sasmalcinātas linsēklas vai kaņepju sēklas, grauzdētas ķirbja sēklas. Ja izmanto ķirbju eļļu, rodas izteiktāka garša. Var iztikt vispār bez eļļas, pietiek ar ķirbja sulīgumu un apelsīna sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.