Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Ķirbja kēksi ar siera pildījumu 0

Sastāvdaļas mīklai
• 200 g ķirbja biezeņa
• 200 g balto kviešu miltu
• 50 g rupja maluma kviešu miltu
• 180 g brūnā cukura
• 100 ml olīveļļas
• 2 olas
• 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
• pustējkarote malta kanēļa
• pustējkarote malta ingvera
• ¼ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 150 g Ricotta siera
• 2 ēdamkarotes apelsīna sulas
• ēdamkarote rīvētas apelsīna miziņas

Pagatavošana.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas: abu veidu miltus, cukuru, cepamo pulveri, maltu kanēli, ingveru un sāli. Atsevišķi ar putojamo slotiņu sakuļ olas ar ķirbja biezeni un eļļu. Abas masas rūpīgi samaisa kopā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavo pildījumu, sajaucot visas tam paredzētās sastāvdaļas. Pilda mazo kēksiņu formās ⅓ no tilpuma, tad ieliek piciņu pildījuma, lej otru ⅓ no mīklas, apkaisa ar cukura graudiem. Cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.

Pildījumam var pievienot arī mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi vai ingvera sukādes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.