Ķirbja kēksi ar siera pildījumu 0
Sastāvdaļas mīklai
• 200 g ķirbja biezeņa
• 200 g balto kviešu miltu
• 50 g rupja maluma kviešu miltu
• 180 g brūnā cukura
• 100 ml olīveļļas
• 2 olas
• 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
• pustējkarote malta kanēļa
• pustējkarote malta ingvera
• ¼ tējkarotes sāls
Pildījumam
• 150 g Ricotta siera
• 2 ēdamkarotes apelsīna sulas
• ēdamkarote rīvētas apelsīna miziņas
Pagatavošana.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas: abu veidu miltus, cukuru, cepamo pulveri, maltu kanēli, ingveru un sāli. Atsevišķi ar putojamo slotiņu sakuļ olas ar ķirbja biezeni un eļļu. Abas masas rūpīgi samaisa kopā.
Pagatavo pildījumu, sajaucot visas tam paredzētās sastāvdaļas. Pilda mazo kēksiņu formās ⅓ no tilpuma, tad ieliek piciņu pildījuma, lej otru ⅓ no mīklas, apkaisa ar cukura graudiem. Cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.
Pildījumam var pievienot arī mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi vai ingvera sukādes.