Foto: Shutterstock

Ķirbja biezzupa ar ingveru un saldo krējumu: garšos ēdājiem ar izsmalcinātu gaumi 3

“Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Nogurums, svara pieaugums, slikta oma? 7 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa palēninās, un kā to mainīt
Kokteilis
Bijušie ieslodzītie dalās ar šokējošiem faktiem par dzīvi cietumā. Būsi pārsteigts, uzzinot, kādam nolūkam viņi izmanto zobu pastu
Covid-19 vakcīnas saista ar jaunu satraucošu sindromu, kas izraisa bioloģiskas izmaiņas organismā
Lasīt citas ziņas

Retais nav ēdis marinētus ķirbjus, taču arvien vairāk ir tādu, kas rudenī gatavo ķirbju biezzupu. Šī zupas recepte ir izcila, jo ķirbja saldenums mijas ar ingvera un purava asumiņu.

Labu apetīti!

Ķirbja biezzupa ar ingveru

Sastāvdaļas:

• 500 g ķirbja
• 2 kartupeļi
• 1 puravs
• 1 sīpols
• 1 ķiploka daiviņa
• 100 ml saldā krējuma
• 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
• pustējkarote maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā uzkarsē olīveļļu. Ķirbi, kartupeļus, puravu un sīpolu sagriež mazos gabaliņos un apcep olīveļļā. Pievieno rīvētu ingveru, melnos piparus, sakapātu ķiploku, uzlej nedaudz ūdens, uzliek pannai vāku un sutina, kamēr dārzeņi mīksti. Tad sablendē, pievieno saldo krējumu un sāli.

Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un grauzdiņiem. Garšo labi, ķirbis nav jūtams, jo to nomāc ķiploks un ingvers. Garšas dažādošanai saldā krējuma vietā var izmantot kokospienu vai kausēto sieru Dzintars.

Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2019"
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.