Foto – Fotolia

Rudenīgā ķirbju tējas kūka 0


Sastāvdaļas (10-12 gabaliņi)
120 g rafinētās rapšu eļļas
140 g brūnā cukura (var izmantot arī baltu)
1 tējk. vaniļas cukura
1 ola
200 g ķirbju biezeņa*
~100 g riekstu, sakapātu(valriekstu, lazdu, mandeļu vai citu, var pievienot klāt arī rozīnes)
150 g kviešu miltu (100 g augstākā labuma + 50 g pilngraudu)
šķīpsniņa sāls
1 tējk. maltā kanēļa
1/2 tējk. maltā muskatrieksta
1/2 tējk. cepamā pulvera

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Ietauko cepampannu (20 cm diametrā) un izklāj pamatni ar cepampapīru. Krāsni sakarsē līdz 180° C
Bļodā sajauc miltus, garšvielas, vaniļas cukuru, sāli un cepamo pulveri
Citā bļodā sajauc eļļu, cukuru
Pievieno olu un labi samaisi
Pievieno pusi ķirbju biezeņa, tad pusi miltu maisījuma, tad atkal ķirbi un miltus
Iemaisi riekstus
Ielej masu cepampannā un cep ~40 minūtes, pārbaudot ar kociņu. Kad kūka ir gatava, iedurot tās vidū, kociņam jābūt sausam. Kūku pirms pasniegšanas atdzesē.

* Ķirbju biezeni var nopirkt veikalā vai ļoti vienkārši pagatavot mājās. Palielus ķirbja gabalus (~300-400 g) ar mizu liec sakarsētajā līdz 160°C cepeškrāsnī, ar mīkstumu uz leju, uz pannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep apmēram 1 stundu, pārbaudot ar dakšiņu – ja ķirbis ir mīksts, tad ir gatavs. Ķirbi atdzesē un sablenderē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.