Ķirbis ir modē! Salāti, pasta un tējas kūka ar lielo rudens ogu 0
Salāti ar ceptu ķirbi, bietēm un fetas sieru
Rudenī, īpaši tad, kad tuvojas Helovīns, aktuāls paliek jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja. Ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi!
Nacionālais mazumtirgotājs ELVI kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā trīs rudenīgas receptes, kas atklās šim skaistajam rudens dārzenim jaunas garšas nianses un iederēsies gan ikdienā, gan uz svētku galda. Īpašu uzmanību ELVI iesaka pievērst ķirbju tējas kūkai – tā vietā, lai cienātu bērnus ar saldumiem, piedāvā pašu gatavoto našķi!
Sastāvdaļas (4-6 personām)
4 nelielas bietes
1 mazs ķirbis (~300 g)
200 g fetas siera
dažas saujas svaigu spinātu lapu (var aizvietot vai sajaukt uz pusi ar rukolu)
3-4 ēdk. ķirbju sēklu, viegli apgrauzdētu
olīveļļa (vislabāk izmantot Extra Virgin – pirmā spieduma olīveļļu)
1 tējk. kaltēta timiāna
2 ēdk. balzametiķa
sāls un melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bietes un ķirbi nomazgā, notīra un sagriež nelielos kubiņos. Dārzeņus apslaki ar ēdamkaroti olīveļļas, timiānu, sāli un pipariem; cep līdz 180°C sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes līdz dārzeņi ir gatavi. Nedaudz atdzesē. Zaļās lapas samaisi ar dažām ēdk. olīveļļas, balzametiķi, sāli un pipariem, pievieno ķirbi un bietes, viegli samaisa. Virsū liec sagrieztus fetas siera gabalus, pārkaisi ar ķirbju sēklām un pasniedz.