Ķiploku zupa, ruma krēms u.c. gardumi 0
“Vanaga ligzdā” var nobaudīt bagātīgu salātu klāstu, 13 veidu pankūkas, 12 veidu zupas. Piedāvājumā 11 zivju un 15 vistas gaļas ēdieni. Arī veģetārieša vēderam te nebūs jāskumst. – Ēdienkarti ik pa laikam papildinām ar jauniem ēdieniem, bet arī no agrāk gatavotajiem nevaram atteikties, jo apmeklētāji tos pieprasa. Tāpēc ēdienkarte ir kļuvusi tik bieza, – stāsta Inga Baropa, kas pati ir ļoti daudzu krodziņā gatavoto ēdienu autore. Viņas idejas labprāt uzklausa un īsteno pavāres Vizma Pūle, Dzintra Gereiša un Vivita Pūliņa.
Ķiploku zupa
Sastāvdaļas. Kūpināta gaļa, sīpoli, buljona kubiņi, ķiploki (2 lielas daiviņas uz porciju)
Kā gatavot? Apcep kubiņos sagrieztu kūpinātu gaļu un sasmalcinātus sīpolus. Liek katliņā, brīdi pavāra, tad gaļu no buljona izņem. Virumam pievieno sarīvētus ķiplokus, buljona kubiņus un iesit jēlu olu. Ļauj tai sabiezēt. Pārkaisa ar kapātām dillēm un ceļ galdā!
Salāti ar vistu akniņām
Sastāvdaļas. Vistu aknas, apelsīns, lapu salāti, svaigs gurķis, tomāts, paprika, majonēze. Marinādei: medus, citrons, sāls, ingvera sakne. Majonēzei: 2 olas, 1 tējk. sāls, 1 tējk. cukura, 1 tējk. Tadziki garšvielas, 1 citrons, 500 g olīveļļas.
Kā gatavot? Vistu akniņas 10 min marinē citrona sulā, kam pievienots nedaudz medus, sāls un rīvētas ingvera saknes. Pēc tam akniņas cep pannā sakarsētā eļļā, pārlej ar apelsīnu sulu. Karsē, līdz tās viegli karamelizējušās. Kārto šķīvja vidū, apkārt liek salātu lapas, sagrieztu tomātu, gurķi un papriku. Viegli pārlej ar majonēzi. Saputo divas olas, pievieno sāli, cukuru, Tadziki garšvielu, viena citrona sulu. Putojot lēnām tievā strūkliņā pievieno eļļu. Ja majonēze par biezu, iekuļ mazliet ūdens.
Pikantās vistas strēmelītes
Sastāvdaļas. Vistas fileja, paprika, zaļumi, majonēze, garšvielas, sāls, malti melnie pipari, ingvers, adžika “Ave gardums” .
Kā gatavot? Vistas fileju sasmalcina, pievieno sakapātu papriku, zaļumus, majonēzi, garšvielas, mazliet sāls, maltos melnos piparus. Lai kotletītes izdotos pikantākas, var pievienot mazliet rīvēta ingvera un adžiku “Ave gardums”. Visu samaisa. Veido kotletītes, cep eļļā brūnas. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Melno plūmju un ruma krēms
Sastāvdaļas. 100 g žāvēto melno plūmju, 60 g cukura, 15 g želatīna, 150 g saldā krējuma, 25 g melnā ruma, 250 g ūdens, vaniļas cukurs. Mērcei: 2 olas, 450 g piena, 50 g cukura, 10 g kartupeļu cietes, vaniļas cukurs.
Kā gatavot? Melnās plūmes sakapā, aplej ar ūdeni. Kad tās uzbriedušas, liek katliņā un uzvāra. Iejauc uzbriedinātu želatīnu, ļauj atdzist. Saputo saldo krējumu, pievienojot mazliet ruma. Putukrējumu iecilā plūmju masā. Ievieto ledusskapī, lai sastingst. Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Katliņā lej pienu un karsē ūdens peldē. Pienā maisot lej saputotas olas, maisa, līdz masa viegli sabiezē. Ja vēlas, lai mērce ir vēl biezāka, pievieno atšķaidītu kartupeļu cieti.