Ķiploku uzkoda – izcila salātiem, mērcēm, arī sviestmaizēm 0
Sastāvdaļas
• 500 g ķiploku
• 300 ml olīveļļas
• 2 lauru lapas
• čili pipars
• rozmarīna un timiāna zariņi
Pagatavošana.
Noloba ķiploku daiviņas un kopā ar garšaugiem liek nelielā katliņā, pārlej olīveļļu un uz nelielas uguns karsē (bet nevāra!) aptuveni 20 minūtes (līdz ķiploki kļūst viegli mīksti). Pievieno sīki sagrieztu čili. Ļauj ķiplokiem nedaudz atdzist, izņem garšaugu zariņus un lauru lapas, pilda tīrā puslitra burkā tā, lai eļļa pilnībā nosedz ķiploku daiviņas. Ja nepieciešams, pievieno eļļu papildus. Ledusskapī ķiploki var glabāties pāris mēnešu.
Eļļā karsēti ķiploki ir lieliska piedeva dažādiem salātiem un mērcēm, arī sviestmaizēm.
Pēc ķiploku izlietošanas, burkā palikusī eļļa noderēs kā mērce dažādiem salātiem.