Foto: Vankad/Shutterstock

Ķiploku krēmzupa. Aukstā laikā sasildīs 0

Sastāvdaļas
• 4 kartupeļi
• 2 lieli burkāni
• 3 ķiploka galviņas
• paprika
• paciņa saldā krējuma
• svaigi pētersīļa zaļumu
• sāls, malti melnie pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Eiropa par mata tiesu izvairījusies no liela mēroga katastrofas, ko mēģinājusi izraisīt Krievija. Atklātas notikušā detaļas
Kokteilis
Negaidīti! Vai līdz ar bērniņa atnākšanu mīlestība starp Dāvidu un Arnitu uzplaukst no jauna?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nomizo burkānus, sagriež ripiņās, kartupeļus – kubiņos. Ķiplokus nomizo un daiviņu sagriež četrās daļās vai arī izspiež caur ķiploku spiedi.

Katlā verdošā ūdenī (bet vēl labāk – buljonā) liek burkānus un pusi no ķiplokiem un vāra divdesmit minūtes. Pievieno kartupeļus, sasmalcinātu papriku un vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Pievieno atlikušos ķiplokus un pavāra vēl 5 minūtes.

Zupu sablendē, pievienojot saldo krējumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem. Krēmzupai var uzkaisīt rupjmaizes grauzdiņus vai/un rīvētu sieru.

Ja nav buljona, var izlīdzēties ar buljona kubiņiem.

Zupai piestāv arī rīvēts siers.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.