Foto: Aija Geida

Ķiploku biezzupa ar bazilika mērcīti 0

Sastāvdaļas
• 8 ziloņķiploka daiviņas
• 50 ml olīveļļas
• 2 kartupeļi
• 4 puravu baltās daļas
• 100 ml baltvīna
• 1,5 l gaļas vai dārzeņu buljona
• 2 sīpoli
• 1 tējkarote sāls
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
CNN: “Nožēlojamā” Eiropa beidzot mostas: Tramps “iegriež” Zelenskim, Vācija atceļ parādu “bremzes”, Francija apsver kodolaizsardzību
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
Lasīt citas ziņas

Bazilika mērcei
• divas saujas bazilika lapu
• 70 ml olīveļļas
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Ziloņķiploku notīra un sagriež šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sakapā. Puravus sagriež ripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiciņos. Pannā ar biezām malām uzkarsē eļļu un apcep sagatavotos dārzeņus, tad pievieno sāli, piparus, pielej vīnu, buljonu un uzvāra. Uzliek vāku un uz mazas uguns sutina, līdz kartupeļi mīksti. Visu sablendē. Bazilika lapiņas kopā ar sāli un olīveļļu sablendē viendabīgā masā – mērce gatava. Ja gribas sātīgāku maltīti, zupu pasniedz ar apceptu cauraudzīti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.