
Foto – Aija Geida
Ķiploki olīveļļā 0
Pannā ielej ābolu etiķi, pieber sāli, cukuru un notīrītus ķiplokus. Strauji uzvāra, tad samazina liesmu līdz vidējai un pavāra vēl trīs minūtes, lai ķiploki ir nedaudz mīksti, bet neizjūk. Nokāš caurdurī. Ķiploku daiviņas nosusina uz papīra dvieļa. Pilda tīrās burciņās kopā ar garšvielām. Uzlej olīveļļu. Var glabāt ledusskapī 2–3 mēnešus. Ābolu etiķi pēc tam var izlietot mērcēm.
Reklāma
Reklāma
Ideāli ziemas salāti – rudzu pārslas, bumbieri un siers
Marinēti ķiploki ar garšvielām
GARŠĪGI! Svaigu vīģu salāti
Mocarellas stienīši ar garšaugu garoziņu (+ vēl 20 receptes ar šo sieru!)
Restorāna “Buddha” fotorecepte: Baklažānu krēmzupa ar dzelteno biešu kraukšķiem
Dārzeņu sacepums ar kazas sieru (Un vēl 20 citu sacepumu receptes!)
Ķirbja un brinzas pīrāgs ar krāsnī ceptiem dārzeņiem