Ķīnas iznīcinātāja pilots
Ķīnas iznīcinātāja pilots
Foto. Scanpix. EPA/XINHUA / Mei Shaoquan CHINA OUT / MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY

Cīņa pret vervētājiem 58

Vašingtona un tās partneri ir veikuši vairākus soļus, lai apgrūtinātu Ķīnas militārpersonām Rietumu pilotu vervēšanu. ASV Tirdzniecības departaments ir noteicis sankcijas uzņēmumiem Ķīnā, Kenijā, Laosā, Malaizijā, Singapūrā, Dienvidāfrikā, Taizemē, Apvienotajā Karalistē un Apvienotajos Arābu Emirātos par iespējamu iesaistīšanos darbā pieņemšanā. Ķīnas militārpersonas atbildēja uz šiem centieniem, izveidojot organizācijas ar dažādiem nosaukumiem un jaunās vietās.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 47
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst īsti brīnumbērni un laimes lutekļi 6
Lasīt citas ziņas

Tikmēr Dienvidāfrikas lidojumu skola ir apsūdzējusi ASV “negodīgas uzmākšanās” kampaņas īstenošanā kopš 2013.gada pēc tam, kad tā atteicās nodot informāciju par saviem klientiem ASV valdībai.

Apvienotā Karaliste ir arī atjauninājusi Nacionālās drošības likumu, lai ļautu bijušos pilotus saukt pie atbildības par noteiktas militāras informācijas nopludināšanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķīnas vēstniecība Vašingtonā paziņoja, ka “nav informēta” par detaļām, taču piebilda, ka “valstīm nevajadzētu vispārināt un ļaunprātīgi izmantot nacionālās drošības jēdzienu un diskreditēt attiecīgos uzņēmumus. Dažas ASV amatpersonas steidza vainot Ķīnu un aptraipīt normālu apmaiņu un sadarbību starp Ķīnu un ASV, kas neveicina veselīgu Ķīnas un ASV attiecību attīstību”.

Spriedze Dienvidķīnas jūrā
Maijā Ķīnas flote ap Taivānu veica plaša mēroga militārus manevrus, kuru laikā veica salas mācību aplenkumu. Mācības tika pasludinātas par “sodu” par jaunievēlētā Taivānas prezidenta izteikumiem, kurš atbalsta kursu uz salas oficiālo neatkarību no kontinentālās Ķīnas.

Tajā pašā laikā Ķīnai ir spriedze attiecībās ne tikai ar Taivānu, bet arī ar Filipīnām. Un ar šo valsti ASV ir izveidota formāla militārā alianse, kas nepieciešamības gadījumā paredz tiešu militāro palīdzību. Filipīnu prezidents toreiz sacīja, ka karš ar Ķīnu var izcelties jebkurā brīdī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.