Foto – Gints Ivuškāns

Ķimeņu siers. Gatavs tikai 15 minūtēs 0

GATAVOŠANAS LAIKS – 15 MINŪTES + 8 STUNDAS NOSTĀVĒŠANĀS LAIKS

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 50 g (8 ēdamkarotes) sausā sojas piena pulvera
• 120 ml karsta ūdens
• 2 ēdamkarotes rafinētas eļļas
• 150 g stingrā tofu
• 350 g zīda tofu
• 1 tējkarote sojas mērces
• ½ tējkarotes sāls
• 1 tējkarote kurkumas
• 5 strīķētas tējkarotes agara pulvera (vai saskaņā ar ražotāja norādīto)
• 1 ēdamkarote (vai pēc vēlēšanās) ķimeņu
• 1 ēdamkarote inaktivētā rauga pārslu

Pagatavošana.
Bļodu dāsni ieeļļo. Stingro tofu ar pirkstiem smalki sadrupina. Sauso sojas pienu izšķīdina karstā ūdenī un sajauc ar eļļu. Liek blenderī, pievieno zīda tofu, kurkumu, sojas mērci, sāli un visu samaļ. Tad pievieno agaru un blendē vēl pusminūti. Masu lej katlā, pieber ķimenes un maisot uzvāra, turpina vārīt vēl 4–5 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa rauga pārslas un sadrupināto tofu. Visu lej ieeļļotajā bļodā, pārsedz ar mitru marli un ļauj nostāvēties vismaz 8 stundas vēsumā (var arī ledusskapī).

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam sieru var ietīt mitrā marlē un ledusskapī uzglabāt aptuveni nedēļu.

Pavāres piebilde.
Nepieciešams gan zīda, gan stingrais tofu. Viens dod vajadzīgo mīkstumu, otrs – biezpienveida tekstūru, kas piemīt sieram. Sojas piena pulvera vietā mēdz izmantot zirņu miltus. Šķidrais sojas piens šajā gadījumā neder.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.