Kumīns 0
Palīdz atgūties pēc alkohola lietošanas (paģirām) – gan tējā, gan ar kefīru, gan pa pustējkarotei iemest mutē un sakošļāt.
Mazina tomātu skābinošo iedarbību uz organismu (vislabāk, ja šie nakteņi termiski apstrādāti un sagatavoti bez miziņas un sēkliņām).
Kopā ar kurkumu un sinepju sēklām ļauj organismam labāk uzņemt visas vērtīgās vielas, ko satur kāpostu ēdieni.
Kopā ar kardamonu un čili ir antidots šokolādei. Tā bloķē šrotas – neredzamos barības vielu transporta kanālus, ko akadēmiskajā medicīnā sauc par starpšūnu telpu. Ir produkti (siers, tomāti, šokolāde), kas to aizķepē un piesārņo īpaši nikni, nobloķējot transporta kustību. Latvieši zināja, kā tikt galā ar sastrēgumiem – tradicionāli sieram bija klāt ķimenes, gaļai arī, tāpat skābētiem kāpostiem un rupjmaizei.
Fenhelis
Palīdz sagremot zivju ēdienus (tam der arī citrons, laims, kokoss).