Padomi 0
• Keramikas izstrādājumus nedrīkst likt uz atklātas liesmas un karstas plīts virsmas. Ja sautējumu gatavo māla podiņā, tas jāievieto aukstā cepeškrāsnī, lai trauks uzsiltu pakāpeniski.
• Māla puķupodus un vāzes nedrīkst ziemā atstāt ārā. Šiem traukiem raksturīga porainība, tāpēc labi uzsūc ūdeni, kas sasalstot saplēš traukus.
• Ja vāzes dibenam cauri sūcas ūdens, kas ieliets traukā, to var novērst, izmantojot dažas tautas metodes. Var ieliet un kādu laiku paturēt pienu, līdz tas sarūgst. Tad izveidosies dabīgā kazeīna līme, kas aizturēs mitruma sūkšanos. Vāzes dibenu no iekšpuses var noklāt ar nagu laku vai arī no ārpuses pielīmēt nelielas filca ripiņas, kas domātas mēbeļu kāju aplīmēšanai, lai tās nešvīkātu grīdu. Šīs ripiņas var nopirkt būvmateriālu veikalos.
• Māla traukus nav ieteicams regulāri mazgāt trauku mašīnā, jo abrazīvie mazgāšanas līdzekļi sašvīkā glazūru, ar laiku izgrauž robus. Akmensmasa, no kuras arī top keramikas izstrādājumi, ir izturīgāka.