Kēnigsbergas klopši ar kartupeļiem. Sātīgas vakariņas! 0
Gatavošanas laiks:
apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks vārīšanai un sutināšanai)
Katrā porcijā apm. 446 kcal/1869 kJ
35 g olbaltumvielu, 30 g tauku, 10 g ogļhidrātu
1. Maizīti 10 minūtes mērcē ūdenī, stingri nospiež un pievieno maltajai gaļai. Sīpolu nomizo un sakapā, sasmalcina arī speķi un notecinātās sardīnes filejas, visu liek bļodā. Piejauc vienu olu, sāla un piparo. Samīca viendabīgu mīklu.
2. Katliņā uzvāra daudz ūdens, kam piebērts sāls, pipari, lauru lapa un virces. No mīklas veido nelielas bumbiņas, pavāra verdošajā ūdenī aptuveni 20 minūtes. Gatavas izceļ no katla, liek siltumā. Buljonu izkāš caur sietu.
3. Pannā izkausē sviestu, tajā apcep miltus, līdz tie sabiezē, tad pielej 500 ml nokāstā buljona, vāra biezu mērci. Pieliek kaperus, citrona sulu un sinepes. Pavāra vēl piecas minūtes, noņem no plīts. Olas dzeltenumu sakuļ ar nelielu daudzumu mērces, pielej mērcei pannā. Klopšus liek mērcē, pārkaisa pētersīļus, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.