Kēkss ar rozīnēm. Gardums brokastīm vai kafijas pauzei 0
Sastāvdaļas
750 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sausā rauga
50 g cukura
1 tējkarote sāls
150 g rozīņu
3 olas
100 g sviesta
250 ml piena
Milti darbvirsmas pārkaisīšanai
Tauki formas ieziešanai
Pagatavošana
1. No kviešu miltiem, sausā rauga, cukura, sāls, rozīnēm, olām, izkausēta sviesta un silta piena gatavo mīkstu mīklu, apsedz un noliek siltā vietā uzrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojas.
2. Mīklu izliek uz miltiem apkaisītas darbvirsmas un no tās izveido garenu klaipiņu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C, kēksa klaipiņu liek ietaukotā formā un vēl 15 minūtes apsegtu atstāj uzrūgt.
3. Cepeškrāsns apakšā liek bļodiņu ar ūdeni, rozīņu kēksu cep aptuveni 45 minūtes.