Kēksiņi “Varžu karaliene” ar spinātiem 0
Sastāvdaļas:
300 g miltu
200 g cukura
100 g baltās šokolādes
200 g spinātu
150 g saulespuķu eļļa
3 olas
cepamais pulveris
70 g saldā krējuma
1 ēdamkarote pūdercukura
1 ēdamkarote apelsīnu džema
Kā gatavot?
Recepte nav sarežģīta, toties – kāds prieks bērniem!
Zaļo krāsu šoreiz iegūst, izmantojot spinātus, kuri, starp citu, nekādi nebojā kēksiņu garšu.
Svaigus vai saldētus spinātus blanšē verdošā ūdenī 1-2 minūtes. Sablenderē, lai iegūtu vienmērīgu putrveidīgu masu.
Olas saputo ar cukuru un vaniļu. Pievieno spinātiem, pielej rafinētu eļļu un vēlreiz saputo.
Pievienot miltus, kuros jau iemaisīts cepamais pulveris. Samaisa. Tad pievieno izkausētu šokolādi un rūpīgi maisa.
Kēksu formiņās pilda mīklu tā, lai tā nosegtu 2/3. Cep 20-25 minūtes 180 grādu karstumā.
Dekorēšanai:
– saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru
– pievieno apelsīnu džemu vai konfektes
– ar konditorejas uzgaļu palīdzību dekorē kēksiņus ar krēmu, izveidojot “kronīšus”
Recepte no dreamscook.ru