Kēksiņi ar ķirbju krēmu 0
No dotā daudzuma sanāk 15 kēksiņi.
Sastāvdaļas mīklai
• 300 g kviešu miltu
• 400 g ķirbja biezeņa
• 200 g brūnā cukura
• 75 ml augu eļļas
• 3 ēdamkarotes karsta ūdens
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote maltu linsēklu
• tējkarote sodas
• tējkarote cepamā pulvera
• ⅓ tējkarotes malta kanēļa
• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta
• ⅛ tējkarotes maltu krustnagliņu
• pustējkarotes sāls
Krēmam
• 225 g sviesta
• 140 ml ķirbja biezeņa
• 440 g pūdercukura
• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta
• pustējkarote malta kanēļa
• 5 pilieni oranžās pārtikas krāsas
Pagatavošana.
Miltus izsijā un sajauc kopā ar cukuru, sāli, garšvielām, sodu un cepamo pulveri. Linsēklas aplej ar 3 ēdamkarotēm karsta ūdens un ļauj 10 minūtes iestāvēties, līdz masa sabiezē. Bļodā ielej eļļu, pieliek ķirbja biezeni, citrona sulu un uzbriedinātās linsēklas. Sakuļ ar mikseri. Miltu maisījumam piemaisa ķirbja masu. Kēksu formās saliek papīra formiņas, ielej mīklu ⅔ no tilpuma un cep 180 grādos 25 minūtes.
Lai pagatavotu krēmu, mīkstu sviestu saputo, līdz tas ir gaisīgs un krāsa gaišāka. Pievieno ķirbja biezeni, garšvielas un sakuļ. Pa daļām pieber pūdercukuru un puto, līdz masa kļuvusi viendabīga. Pieliek pārtikas krāsu (ja nav pieejama, var izmantot burkānu sulu) un sakuļ. Ja masu gribas stingrāku, krēmu var pusstundu paturēt ledusskapī. Liek konditorejas maisiņā ar zvaigznītes uzgali un uz pilnībā atdzesētiem kēksiņiem veido krēma rozītes.
Ķirbja krēma rozes labi sader kopā ar Ziemassvētku garšvielām.