Kēksiņi
 ar muskatriekstiem 0

Augšai: 40 g kviešu miltu, 20 g maltu auzu pārslu, 35 g cukura, 35 g sviesta, 1∕3 tējkarotes malta muskatrieksta, šķipsniņa sāls.

Reklāma
Reklāma

Pamatnei:

50 g maltu auzu pārslu,

50 g augstākā labuma kviešu miltu,

50 g rupja maluma kviešu miltu,

100 g sviesta,

40 g brūnā cukura,

160 g jogurta bez piedevām,

60 g rozīņu,

3 ēdamkarotes skābā krējuma,

½ tējkarotes cepamā pulvera,

¼ tējkarotes sāls.

Kā gatavot?

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu kēksa augšējo kārtu, mīkstu sviestu sajauc ar auzu pārslām, kviešu miltiem un pārējām sastāvdaļām. Pagatavotās drumstalas noliek malā.

Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas kēksa pamatnei: maltas auzu pārslas, abu veidu kviešu miltus, sāli, cepamo pulveri. Katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, jogurtu un skābo krējumu, izmaisa. Pielej miltu maisījumam un kārtīgi izmaisa. Tad liek mīklu kēksu veidnēs, lai tā aizņem tikai 2∕3 daļas, un uzbirdina drumstalas. Cep +180 °C aptuveni 35 minūtes. Kēksus uzreiz neizņem no krāsns, atstāj durtiņas pusvirus, lai lēnām atdziest. Var pasniegt pie rīta tējas vai kafijas vai arī kā saldo ēdienu ar vaniļas saldējuma bumbu, kas vēl pārlieta ar kādu skābenu ievārījumu.

Recepte 12 kēksiņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.