Kā top glazūra 4
• Pamata glazūru gatavo, vienam vidēji lielas olas baltumam pievienojot glāzi pūdercukura, skābumiņam piepilina mazliet citrona sulas un pēc tam visu ar mikseri saputo.
• Ja sula glazūru sašķidrinājusi, pieliek vēl pūdercukuru. Pirms klāšanas glazūrai jābūt viendabīgai, bieza krējuma konsistencē.
• Ja vajag tumši violetu glazūru, saputotajam olbaltumam pievieno melleņu sulu. Jo vairāk sulas, jo intensīvāka krāsa. Meža mellenes glazūrai piešķirs košākus, bet lielogu melleņu sula – gaišākus toņus. Ar melleņu sulu var tikt arī pie rozā un sarkanas glazūras, tikai tad jāpievieno vairāk citrona sulas.
• Dažādu toņu sarkano un rozā krāsu var iegūt arī no avenēm, upenēm un kazenēm.
• Saulaini dzeltenie toņi vislabāk izdodas, saputotam olbaltumam un cukuram pievienojot smiltsērkšķu sulu.
• Glazūru brūnos toņos iekrāso cigoriņu kafijas koncentrāts, bet smilšu krāsu iegūst, saputoto olbaltumu iekrāsojot ar kakao pulveri.
• Vissarežģītāk tikt pie zaļās krāsas – to iegūst, tvaicējot spinātu lapiņas.