Foto – Valdis Semjonovs

Kā top glazūra 4

• Pamata glazūru gatavo, vienam vidēji lielas olas baltumam pievienojot glāzi pūdercukura, skābumiņam piepilina mazliet citrona sulas un pēc tam visu ar mikseri saputo.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

• Ja sula glazūru sašķidrinājusi, pieliek vēl pūdercukuru. Pirms klāšanas glazūrai jābūt viendabīgai, bieza krējuma konsistencē.

• Ja vajag tumši violetu glazūru, saputotajam olbaltumam pievieno melleņu sulu. Jo vairāk sulas, jo intensīvāka krāsa. Meža mellenes glazūrai piešķirs košākus, bet lielogu melleņu sula – gaišākus toņus. Ar melleņu sulu var tikt arī pie rozā un sarkanas glazūras, tikai tad jāpievieno vairāk citrona sulas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Dažādu toņu sarkano un rozā krāsu var iegūt arī no avenēm, upenēm un kazenēm.

• Saulaini dzeltenie toņi vislabāk izdodas, saputotam olbaltumam un cukuram pievienojot smiltsērkšķu sulu.

• Glazūru brūnos toņos iekrāso cigoriņu kafijas koncentrāts, bet smilšu krāsu iegūst, saputoto olbaltumu iekrāsojot ar kakao pulveri.

• Vissarežģītāk tikt pie zaļās krāsas – to iegūst, tvaicējot spinātu lapiņas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.