Foto: Shutterstock

3.Spēcīga kombinācija imunitātes stiprināšanai 3

Vitamīnus imunitātei ieteicams lietot kopā ar probiotikām un prebiotikām, jo tās palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru, kas ir svarīgi, lai efektīvi uzsūcas barības vielas un vitamīni.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ķīniešu horoskops oktobrim: uzzini savu šī mēneša laimīgāko datumu 6
Kokteilis
“Tik ļoti gaidīta…” Kristaps Tālbergs dalās laimē. Vecāki devuši atvasītei divus skaistus vārdus
“Būs par vienu policistu mazāk…” Mūziķis Puzikovs dziļi pārdzīvo tiesas spriedumu, atklājot, kāpēc neatzīst savu vainu 61
Lasīt citas ziņas

Līdzsvarota zarnu mikroflora ir svarīga imūnsistēmas darbībai, jo tā ļauj organismam labāk absorbēt vitāli svarīgus vitamīnus, piemēram, C un D vitamīnu, kuri ir īpaši būtiski imunitātes stiprināšanai. Turklāt, apvienojot probiotikas ar vitamīniem, piemēram, C vai E vitamīnu, kas darbojas kā antioksidanti, var iegūt spēcīgāku iekaisuma mazinošu efektu, palīdzot samazināt iekaisuma procesus organismā.

Probiotikas arī palīdz novērst kaitīgo baktēriju izplatību zarnās, kas var radīt veselības problēmas un vēl vairāk vājināt imūnsistēmu. Tādējādi probiotiku un prebiotiku iekļaušana uzturā kopā ar imunitātes vitamīniem var būt efektīvs veids, kā stiprināt organisma aizsardzību un uzlabot vispārējo veselību

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja tomēr organismā ir novērojams abu baktēriju disbalanss un imunitātes novājināšanās, un ar uztura palīdzību to nav iespējams atrisināt, tās var uzņemt lietojot aptiekās pieejamos uztura bagātinātājus. Klīniskā farmaceite atgādina vienmēr konsultēties ar ārstu vai farmaceitu pirms jebkādu uztura bagātinātāju lietošanas. Probiotikas un prebiotikas ir nopērkamas gan individuāli, gan kombinētā veidā, tostarp imunitātes vitamīnu kompleksos. Lietojot probiotikas un prebiotikas, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus.

Aptiekās šie produkti ir pieejami dažādās formās – kapsulās, tabletēs, pulverveidā. Arī bērniem pieejamas īpaši pielāgotas formas, piemēram, želejkonfektes ar augļu garšu vai pilieni, kas atvieglo to lietošanu. Svarīgi ir atcerēties, ka probiotikas un prebiotikas neaizstāj sabalansētu uzturu. To lietošanas ilgums parasti nepārsniedz divus mēnešus, ja vien ārsts nav norādījis citādi. Ja probiotikas jau ir iekļautas imunitātes stiprinošajos vitamīnos, lietošanas laiks var būt trīs līdz četri mēneši. Pārmērīga šo elementu lietošana var izraisīt nepatīkamas blaknes, piemēram, vēdera uzpūšanos vai caureju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.