Kefīra želeja 0
Sastāvdaļas:
Kefīrs – 1,5 l
Šķidrs medus – 3 ēdamkarotes
Želatīns – 40 gr
Ķiršu sīrups – 4 ēdamkarotes
Rīvēts citrona mīkstums – 1 ēdamkarote
Krējums – 200 gr
Vaniļa cukurs – 1 tējkarote.
Pagatavošana:
Želatīnu aplejam ar pusi glāzes auksta, vārīta ūdens, atstājam uz 20 minūtēm.
Kefīru pārlejam bļodā, pievienojam krējumu un rūpīgi apmaisām.
Ielejam medu un ar rokas putotāju saputojam maisījumu.
Uz mazas uguns, pastāvīgi maisot, uzsildām želatīnu, līdz tas ir pilnīgi izkusis.
Ļaujam atdzist un ielejam kefīra maisījumu.
Pievienojam vaniļas cukuru, citrona mīkstumu un rūpīgi apmaisām.
Citā traukā ielejam trešdaļu maisījuma un pievienojam ķiršu sīrupu.
Rūpīgi saputojam līdz izveidojas viendabīga piesātināta krāsa.
Plānā kārtā ielejam taisnstūra formas traukā balto kefīra maisījumu un ieliekam ledusskapī uz 15 minūtēm.
Izņemam formu ar sacietējušo želeju un virsū uzlejam rozā želejas maisījumu, un atkal ieliekam ledusskapī.
Tādā veidā aizpildām formu ar baltām un rozā krāsas kārtām, katru reizi liekot ledusskapī uz 10 – 15 minūtēm.
Ļaujam želejai ledusskapī pilnībā atdzist 1 stundu.
Pirms pasniegšanas galdā želeju izgāžam šķīvī un sagriežam šķēlēs.
Izrotājam ar svaigām ogām, riekstiem vai sukādēm.