Kefīra siers. Vienkārša mājās gatavota siera recepte 12
Kāpēc gan ne! Kefīrs, tāpat kā jebkurš piena produkts, ir garšīgs un veselīgs, un to iegūst, svaigam pilnpienam liekot klāt kefīra kultūru.
Protams, visvienkāršāk kefīru nopirkt, bet tās saimnieces, kuras laukos tur govis, kefīru var ražot pašas. Arī kefīra sieru! Ja sieru gatavo no mājas kefīra, tam būs krietni biezāks receklis nekā no veikalā pirktā.
Ņem 1 paciņu – apmēram 3 ēdamkarotes kefīra graudu, tos liek litra stikla burkā un uzlej pienu. Uzliek vāciņu tā, lai pienam piekļūst gaiss, un istabas temperatūrā tur diennakti.
Ik pēc pāris stundām burciņu sakrata, bet pēc 24 stundām masu ar karoti lēni apmaisa un, izkāšot caur nemetāla sietiņu, pārlej citā traukā.
Atdzesē un dzer.
Izdariet secinājumu, vai jūsu kefīrs atbilst šā vārda tulkojumam – labsajūta un bauda!
Kefīra graudus, kas sakrājās uz sietiņa, nemazgājiet, bet rūpīgi ielieciet stikla burkā un saglabājiet nākamai kefīra gatavošanas reizei.
Nu taisīsim kefīra sieru! Ņem 1 litru kefīra, iemaisa ieraugu, siltā vietā sarecina. Šis process ir līdzīgs, kā, piemēram, gatavojot paniņu sieru.
Tad recekli ielej siera drānā, kura ieklāta caurdurī, sasien un notecina. Masu pārliek šķīvī, pievieno sāli un garšvielas.
Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”