Foto – Anda Krauze

Kefīrā marinēts cūkgaļas iesmiņš ar raganu putru. Kurzemnieku ēdiens 0

Sastāvdaļas
• cauraudzītis
• miniburkāniņi
• cūkas fileja

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• kefīrs
• pipari
• cukurs
• sāls
• sīpoli

Putrai
• miežu putraimi
• kartupeļi
• piens

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Cūkas fileju sagriež gabaliņos un liek marinādē, kas pagatavota no kefīra, pipariem, cukura, sāls un ripās sagrieztiem sīpoliem. Ievieto ledusskapī uz 10–12 stundām. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes grila režīmā. Ja nav plīts ar šādu režīmu, marinētos cūkas filejas gabaliņus vispirms apbrūnina uz pannas, tad turpina cept cepeškrāsnī 15 minūtes.
Miežu putraimus noskalo un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz putraimi sāk piebriest. Tad putru liek ietaukotā veidnē, pierīvē kartupeļus, pārklāj veidnei foliju un 45 minūtes cep cepeškrāsnī +160 °C. Kad putra gandrīz gatava, pielej pienu. Ja putru gribas treknāku, piena vietā pievieno saldo krējumu. Pasniedz ar saceptu cauraudzīti un medū glazētiem miniburkāniņiem.
Gaļu nedrīkst pārcept, jo tad tā kļūst sausa. Lai noteiktu gaļas gatavības pakāpi, iedur nazi. Ja iegriezuma vietā parādās dzidra suliņa, jābeidz cept.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.