Foto – Anda Krauze

Kefīrā marinēts cūkgaļas iesmiņš ar raganu putru. Kurzemnieku ēdiens 0

Sastāvdaļas
• cauraudzītis
• miniburkāniņi
• cūkas fileja

Reklāma
Reklāma
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
Trampa atbilde par ASV karavīru pazušanu Lietuvā ir tikpat šokējoša kā pats notikums 54
Lasīt citas ziņas

Marinādei
• kefīrs
• pipari
• cukurs
• sāls
• sīpoli

Putrai
• miežu putraimi
• kartupeļi
• piens

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Cūkas fileju sagriež gabaliņos un liek marinādē, kas pagatavota no kefīra, pipariem, cukura, sāls un ripās sagrieztiem sīpoliem. Ievieto ledusskapī uz 10–12 stundām. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes grila režīmā. Ja nav plīts ar šādu režīmu, marinētos cūkas filejas gabaliņus vispirms apbrūnina uz pannas, tad turpina cept cepeškrāsnī 15 minūtes.
Miežu putraimus noskalo un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz putraimi sāk piebriest. Tad putru liek ietaukotā veidnē, pierīvē kartupeļus, pārklāj veidnei foliju un 45 minūtes cep cepeškrāsnī +160 °C. Kad putra gandrīz gatava, pielej pienu. Ja putru gribas treknāku, piena vietā pievieno saldo krējumu. Pasniedz ar saceptu cauraudzīti un medū glazētiem miniburkāniņiem.
Gaļu nedrīkst pārcept, jo tad tā kļūst sausa. Lai noteiktu gaļas gatavības pakāpi, iedur nazi. Ja iegriezuma vietā parādās dzidra suliņa, jābeidz cept.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.