Kažoks bez siļķes! Ļoti garšīga šo iecienīto salātu variācija ar vistu 3
Ja siļķe kažokā jau ir kļuvusi garlaicīgs un neizraisa spēcīgas emocijas, iesakām pagatavot jaunu salātu variantu. Nomainiet siļķi ar vistas vai tītara gaļu, bet sīpolu ar marinētu gurķi. Rezultāts ir izsmalcināti un garšās sabalansēti salāti, kas vismaz uz laiku kļūs par ģimenē iecienītākajiem. Siļķe kažokā bez siļķes derēs gan gan svētkos, gan ikdienai.
Siļķe kažokā bez siļķes, bet ar vistu
Sastāvdaļas:
– vistas vai tītara fileja – 200 g;
– kartupeļi – 2 vidēji;
– olas – 2 gab.;
– bietes – 2 gab.;
– burkāni – 2 gab.;
– marinēti gurķi – 3 gab.;
– žāvētas plūmes – 50 g;
– siers – 50 g;
– majonēze pēc garšas.
Pagatavošana:
– Novāra gaļu, olas, bietes, burkānus un kartupeļus, līdz tie ir mīksti, tad ļaujiet tiem atdzist.
– Marinētos gurķus un vistu sagriež mazos kubiņos, žāvētas plūmes sloksnēs.
– Sieru, burkānus, kartupeļus un olas un sarīvējiet uz rupjās rīves.
– Kārtojiet salātus: kartupeļi, vistas gaļa, burkāni, gurķi, olas, žāvētas plūmes, siers un bietes.
– Katru slāni, izņemot gurķus un žāvētas plūmes, “sazīmējiet” ar majonēzes “restīti”.
– Ja vēlaties, dekorējiet gatavos salātus ar ar zaļumiem, riekstiem vai olām. Var pa virsu pārkaisīt rīvētu olas dzeltenumu.
Vistas gaļas salāti “Vista zem kažoka” garšos labāk, ja ļausiet tiem 2 stundas ledusskapī ievilkties.