Kazas siera semifredo ar ananasiem un lazdu riekstiem 0
Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja un Pavāru kluba projekta “Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga” pavasara sezonas ietvaros iepazīstinām lasītājus ar gardām receptēm, kuru sastāvā atrodami pašmāju dabas labumi – zaķskābenes, bisītes un kazas siers. Šoreiz piedāvājam Kazas siera semifredo ar ananasiem un lazdu riekstiem, ko gatavojis restorāna “Academy” šefpavārs Vjačeslavs Novickis.
Nepieciešams (8 porcijām)
150 gr kazas siers
100 gr maskarpones krēmsiers
4 olu dzeltenumi
6 ēdamkarotes cukurs
5 ēdamkarotes cukura sīrupam
200 gr saldais krējums 35%
50 gr kukurūzas pārslas
50 gr lazdu rieksti
1 gab. ananass
piparmētras
50 gr kazenes
40 gr mellenes
30 gr fizālis
1 gab. laims
Cointreau liķieris
15 gr agar-agar
Griljāža
Nomizo ananasu, izņem vidusdaļu (no tās izspiedīs sulu), ½ ananasa daļu sagriež kubiņos, vāra 10 min. cukura sīrupā. Ananasa kubiņus saliek uz paplātes un liek cepeškrāsnī ( 60 C ) uz 1,5 st.
Izņem ārā, samaisa ar kukurūzas pārslām un sasmalcinātiem lazdu riekstiem. Karamelizē. Kad gatavs, noliek malā.
Ananasu mērce
Sarīvē laima mizu, samaisa kopā ar cukuru un agaru, visu ieber izspiestajā ananāsu sulā. Sulu vāra 1 minūti, pēc tam sablenderē ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai. Atdzesē un pielej liķieri, liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas izņem ārā un vēlreiz sablendē līdz viendabīgai masai. Ananāsu mērce ir gatava.
Kazas siera “Semifreddo”
Olu dzeltenumos ieber 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ līdz cukurs izšķīst, bet dzeltenumi paliek balti. Pieliekam klāt Mascarpone un kazas sieru. Blenderē līdz viendabīgai masai.
Atsevišķā trauciņā puto saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar jau pagatavoto masu. To izliek silikona formiņās un liek saldētavā uz 2 stundām.
Pirms pasniegšanas izņem semifredo no saldētavas, ļauj pastāvēt 5 minūtes istabas temperatūrā, lai kļūst maigāks.
Pasniedz kopā ar ananasu mērci un griljāžu, dekorē ar ogām.