Kazas siera salāti ar vīramātes avenēm. LA.lv sadaļas “Sievietei” redaktores recepte 0
Lai gan neesmu īpaši naska ēdienu gatavošanā, reizēm pie manis atnāk viņa augstība Iedvesma. Tā nu uz svētkiem vēlējos pamēģināt kādu neordināru recepti. Padalīšos ar jums.
Līdz ar šo novēlu jums jaunajā gadā:
– spilgtus mirkļus kā aveņu krāsa
– spēku un izturību kā riekstos
– spilgtumu un vitalitāti kā salātu krāsa!
Kazas siera salāti ar vīramātes avenēm
Sastāvdaļas:
* 65 g valriekstu
* 1 sīpols
* 1 tējk. sinepju
* 1,5 ēd.k. ābolu etiķa
* 1-2 ēd. k. medus
* 1-2 ēd.k. svaigas apelsīnu sulas
* 90 ml olīveļļas
* 2300 g dažādu zaļo salātu
* 90 g Fetas siera
* svaigas avenes
Valriekstus sasmalcināju un apgrauzdēju uz pannas.
Sasmalcināju uz smalkākās rīves sīpolu, pievienoju sinepes un etiķi. Pielēju medu un apelsīnu sulu. Pagaršoju – nošausminājos, ka ir nu gan ass! Uzelpoju, ka tomēr vēl jāpievieno olīveļļa – labi daudz. Līdz ar to salātos asumiņu varēja just kā patīkamu fona noti, tomēr tas “necirta acīs”.
Izmantoju lapu un rukolu (nedaudz mazāk, jo tai ir specifiska garša).
Salātus liku pa kārtām – noklāju saplucinātus salātus, pārslacīju ar sagatavoto mērci, uzdrupināju kazas sieru, pārkaisīju ar valriekstiem, uzmetu avenītes. Tāpat veidoju nākamo kārtu.
Izdevās interesantas garšas nianses. Turklāt veselīgi – valrieksti jo īpaši noderīgi smadzenēm un sirsniņai, avenēs ir daudz noderīgu minerālvielu, bet ar savu krāsu, manuprāt, tās aizdzen drūmas domas! Turklāt man tās ir no pašu dārza. Un kazas sieru, vismaz ajūrvēdā, vērtē daudz augstāk nekā govs piena izstrādājumus.