Foto – Valdis Semjonovs

Kazas siera salāti ar ananasu salsu un ķiršu tomātiem. Piedāvā Timurs Bjornsons 0

Sastāvdaļas

Spināti, rukola, kazas siers, saldais krējums, saulē kaltēti tomāti, svaigs gurķis, ķiršu tomātiņi, balzamiko krēms, bazilika pesto vai čimičuri mērce (chimichurri). Čimičuri mērcei: svaiga kinza, pētersīļi, piparmētras, dilles, baziliks, olīveļļa, ķiploks, citrons, čili, sāls. Ananasu salsai: ananass, kokosrieksta skaidiņas, citrons, piparmētras.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot

Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
RAKSTA REDAKTORS
FOTO. “Gribēju būt mīlēta, bet tiku pazemota, izmantota, sista.” Kāpēc piecdesmitgadīgā politiķe uzķērās jeb izglītotās, bagātās arī raud
Lasīt citas ziņas

Kazas sieram pievieno nedaudz saldā krējuma un sakapātus saulē kaltētos tomātus, masu viegli uzkuļ ar mikseri.

Uz šķīvja kārto spinātu un rukolas maisījumu, plānās strēmelītēs sagrieztu svaigu gurķi un ķiršu tomātu pusītes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pāri liek bazilika pesto vai čimičuri mērci, kas iecienīta Spānijā.

Čimičuri gatavo, vienādās daļās sablendējot svaigu kinzu, pētersīļus, piparmētras, dilles, baziliku, pievienojot olīveļļu, ķiploku, mazliet čili un sāls. Var piespiest nedaudz citrona sulas. Salātiem pievieno balzamiko krēmu.

Ar karoti virsū liek kazas siera masas gabaliņus. Vēl pievieno ananasu salsu, ko gatavo, sakapātam ananasam pievienojot kokosrieksta skaidiņas, citrona sulu, mazliet piparmētras.

Rotā ar redīsu ripiņām un ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.