Kazas piena panna cotta ar ceptu viršu medus ravioli 0

Sastāvdaļas: Panna cotta: 150 g kazas piena, ½ vaniļas pāksts, 3 bārbeļu ogas, 30 g cukura, 100 g grieķu jogurta, 10 g želatīna. Viršu medus ravioli: 8 Won ton mīklas plāksnes, 80 g viršu medus, 1 olas dzeltenums, 200 g rapšu eļļas fritēšanai. Biešu – aveņu biezenim: 150 g vārītu jaunu biešu, 50 g aveņu, 25 g aveņu etiķa. Karamelizētiem pīlādžiem: 40 g pīlādžu, 5 g medus, 1 kanēļa standziņa.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Maskava ir tā vieta, kur slēpjas Kaščeja nāve…” Slaidiņš analizē, kāpēc Ukrainas droni netiek līdz Krievijas galvaspilsētai un Kremlim 9
VIDEO. Alojā pazuduši medību suņi tiek atrasti kopā ar… lāci: “Nodomājām, ka nevar būt lācis, gan jau lielāks kuilis” 4
Kokteilis
Auns – velotrenažieris, Lauva – balets. Kuras fiziskās aktivitātes tev sagādās prieku pēc zodiaka zīmes? 1
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Kazas pienu silda kopā ar cukuru, vaniļas pāksti, bārbeļu ogām, līdz cukurs izkūst. Izkāš caur sietu, pievieno no vaniļas pāksts izņemtās sēklas. Uzbriedina želatīnu un izkausē ūdens peldē. Kazas pienam, strauji maisot, pievieno želatīnu, tad iemaisa grieķu jogurtu. To lej četrās formiņās, liek ledusskapī uz 2 stundām. Četras Won ton mīklas plāksnes izklāj uz dēlīša, apsmērē ar olas dzeltenumu, pa vidu liek viršu medu. Virsū like pārējās četras plāksnītes, saspiež maliņas. Uzkarsētā eļļā liek cepties. Nosusina eļļu. Bietes, avenes un aveņu etiķi blendē līdz viendabīgai masai. Masu izberž caur sietu. Medu karsē kopā ar kanēļa standziņu, līdz medus sāk karamelizēties, pievieno pīlādžus. Tos karamelizē. Dekorē ar četrām salvijas lapiņām, kas fritētas rapšu eļļā, nosusinātas un apkaisītas ar pūdercukuru.

Gatavoja restorāna “Garāža” šefpavārs Jānis Pečaks

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.