Foto: Sergii Molchenko/SHUTTERSTOCK

Katru dienu svaigi zaļumi. Kā paildzināt garšaugu dzīvi podiņos? 3

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Lielveikalos nopērkami šādi garšaugi podiņos: pētersīļi, baziliks, piparmētra, kinza, rozmarīns, timiāns, dažkārt arī maurloki, oregano, salvija un lauru lapu krūmiņi. Kā paildzināt garšaugu dzīvi podiņos?

Svarīgākais ir regulāri un laikus aplaistīt, jo augsne podiņos ātri izkalst, īpaši, ja telpā ir centrālapkure. Taču tos nedrīkst arī pārlaistīt, jo tad augs sāk pūt.
CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpollokus var steidzināt, ieliekot sīpolu glāzē tā, lai saknēm ir saskare ar ūdeni, kā arī savietojot vairākus sīpolus lēzenā traukā (jāielej arī nedaudz ūdens vai jāieber augsne).

Vēl var steidzināt selerijas un pētersīļu saknes – tās (vai tikai augšējo daļu) stāda podiņā, ņemot vērā, ka pāris centimetru saknes augšdaļas paliek virs substrāta.

Kressalāti sadīgs visātrāk – jau pēc nedēļas jaunās lapiņas varēs likt uz maizītes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.