Riekstu un žāvētu augļu tāfelītes (aptuveni 10 tāfelītes) 0


Foto – Marta Purmale

SASTĀVDAĻAS

* 50 g sviesta

* 100 g medus

* 100 ml saldā krējuma

* puse ēdamkarotes rīvētu citrona miziņu

* puse ēdamkarotes rīvētu apelsīna miziņu

* 75 g pilngraudu auzu pārslu

* 125 g žāvētu augļu – dzērvenes, cidonijas, aprikozes vai kas cits pēc patikas

* 200 g zemesriekstu vai citu riekstu

* 25 g linsēklu

PAGATAVOŠANA. Katliņā liek sviestu, medu, ielej saldo krējumu, pieber rīvētas citrona un apelsīna miziņas un, nepārtraukti maisot, nedaudz pavāra.

Žāvētos augļus sagriež sīkos gabaliņos, riekstus sasmalcina. Katliņā sajauktajai masai pievieno augļu gabaliņus, riekstus un auzu pārslas. Nepārtraukti maisot, uz mazas uguns vāra 2–3 minūtes. Uz cepamplāts izklāj cepampapīru un uzliek gatavo masu, izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180–200 grādos aptuveni 15–20 minūtes. Atdzesē, sagriež glītās tāfelītēs.

Pavāres piebilde

Var pievienot smiltsērkšķu vai cidoniju sīrupu, arī brūkleņu mērci. Žāvētos augļus – dzērvenes, dižbrūklenes, cidonijas, aprikozes, rozīnes – katrs var izvēlēties pēc savas patikas.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.