Vistas salāti ar turku zirņiem, ceptiem dārzeņiem un rukolas lapām (2 porcijas) 0


SASTĀVDAĻAS

* 200 g vistas filejas

* šķēle cukīni

* šķēle ķirbja

* 400 g jeb kārbiņa konservētu turku zirņu

Reklāma
Reklāma

* sauja rukolas

* ķiploka daiviņa

* eļļa cepšanai

* garšvielas pēc patikas

Mērcei

* 50 g tumšā balzamiko etiķa

* nepilna ēdamkarote medus

* 150 g olīveļļas

* sāls un pipari pēc garšas

RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

PAGATAVOŠANA. Vistas fileju apbārsta ar garšvielām, pieliek sarīvētu vai izspiestu ķiploku, mazliet aplaista ar eļļu, atstāj uz brīdi. Uzkarsē cepeškrāsni. Pannā liek marinēto vistas fileju, cep 180 grādos apmēram 12–15 minūtes.

Cukīni un ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un apcep uz pannas, pievienojot iemīļotās garšvielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Turku zirņus ieber sietiņā un notecina lieko šķidrumu.

Pagatavo mērci: bļodiņā lej balzamiko etiķi, pievieno sāli, piparus un medu, visu kārtīgi izmaisa, līdz medus izšķīdis. Tad lēnām pielej eļļu un nepārtraukti maisa, līdz mērce iegūst viendabīgu konsistenci.

Burciņā kārto pusdienu tiesu: pašā apakšā liek gabaliņos sagrieztu cepto vistas fileju, tad – turku zirņus, apcepto ķirbi un cukīni, bet virspusē – rukolas lapiņas. Mērci ņem līdzi atsevišķā trauciņā ar vāku. To salātiem uzlej un viegli iemaisa tikai pirms ēšanas, jo tad maltītei ir tīkamāks un svaigāks izskats.

Pavāres piebilde

Šajos salātos turku zirņus var aizstāt ar lēcām. Arī rukolas lapas var aizvietot ar citiem salātiem vai spinātiem, kas kuram labāk garšo. Var pievienot ķirbju vai saulespuķu sēkliņas.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.