Foto: Hotel Jūrmala SPA

Mežāzis 30

Mežāži dod priekšroku vienkāršiem ēdieniem – galvenais, lai tas būtu garšīgs un sātīgs, un pārējam nav nozīmes. Viņi noteikti nepavadīs visu dienu virtuvē, marinējot, cepot un kādu laiku paturot ēdienu ledusskapī. Nevis kotletes, bet karbonāde, nevis smūtiji, bet augļu kompoti vasarā un žāvēti augļi ziemā. Turklāt zīmes pārstāvji gatavo uzreiz daudz, lai visiem pietiktu, un viņiem nav slinkums to darīt katru rītu – nākamajā dienā ēdiens, pēc viņu dziļas pārliecības, vairs nebūs svaigs, un tāpēc negaršīgs.

Tradīciju piekritējs, priekšroku dod svaigiem sezonas produktiem un senām, pārbaudītām receptēm. Mežāzis ir uzticīgs saviem iecienītākajiem ēdieniem: viņa izvēle gadu gaitā nemainās. Nevēlas sarežģītus un eksotiskus ēdienus. Kā mīļāko ēdienu, Mežāzis, visticamāk, nosauks kādu vienkāršu tradicionālu ēdienu, ko iemīlēja bērnībā. Pievieno siltās mērces, kur vien var. Garšo biezpiena sacepums un siera kūkas. Viņu dedzīgākā mīlestība ir šokolādes deserti.

Svešinieku klātbūtnē Mežāži dod priekšroku “statusa” ēdienam, tas ir, tādam, kas var uzsvērt viņu sociālo stāvokli. Un tad viņi ar prieku stāsta draugiem un kolēģiem, ko ēda vakariņās restorānā vai kādi ēdieni tika pasniegti uz svētku galda. Pašiem Mežāžiem īsti nepatīk gatavot.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.