Recepte LAIMA UN AVOKADO SVAIGĀ KŪKA 1
Piedāvāju arī tev iepazīties ar neapšaubāmi gardu alternatīvu smagajām biskvīta un sviesta krēmu kūkām. Pavisam droši, ka to iecienīs arī tie, kuri ikdienā rauc degunu, ieraugot avokado. Cept nav nepieciešams, bet bez blendera šoreiz neiztikt. Ieteicams izvēlēties formu ar noņemamām malām un ieklāt tajā cepampapīru.
Sastāvdaļas
Pildījumam
3 gatavi vidēja lieluma avokado
2 laimu sula un miziņa
½ glāzes kļavu sīrupa
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
Garoziņai
2 glāzes mandeļu
¼ glāzes eļļas (kokosriekstu, saulespuķu vai citas, kas ir garda)
¼ glāzes kļavu sīrupa
Lai pagatavotu pildījumu, avokado sagriež uz pusēm, izņem kauliņus, nomizo un liek blenderī. Pievieno uz smalkas rīves sarīvētu laima miziņu un izspiestu sulu, kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu. Blendē, kamēr izveidojusies viendabīga masa.Lai pagatavotu garoziņu, blenderī ieber mandeles un maļ, līdz iegūst mazus graudiņus (nevis miltus!). Ber bļodā, pievieno eļļu, kļavu sīrupu un kārtīgi samaisa.
Maisījumu ieklāj kūkas formā, kārtīgi ar rokām piespiežot pamatnei un malām. Uzlej sagatavoto avokado un laima pildījumu un ar lāpstiņu vai karoti izlīdzina. Atdzesē ledusskapī vismaz vienu stundu. Pa to laiku klāj galdu un gaida ciemiņus!