Foto: SHUTTERSTOCK

Hronisku slimību riska samazināšana 5

Tā kā ķirbis ir tik bagāts ar uzturvielām un antioksidantiem, to regulāra ēšana var palīdzēt samazināt hronisku slimību, tostarp Alcheimera, sirds slimību un dažu vēža veidu risku. Ilgtermiņa ķirbju patēriņš nodrošina pretiekaisuma antioksidantus, piemēram, beta karotīnu, kas var aizsargāt organismu pret vēzi, sirds slimībām un diabētu. Ja ir augsts asinsspiediens, arī ieteicams gatavot ēdienu ar ķirbju sēklu eļļu vai lietot uztura bagātinātājus ar ķirbju sēklu eļļu. Ķirbju šķiedra un kālijs ir arī labs holesterīna un asinsspiediena kontrolei.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.