Kā likvidēt smaku ledusskapī? 3
Visšķebinošākā un noturīgākā smaka var rasties pat no izlijuša piena, svaigas gaļas vai jēlas zivs kriksīša vai šķidruma. Specifisku aromātu kokteili var radīt dažādu produktu smaržu sajaukums, piemēram, siļķe kažokā vai kādi citi salāti. Lai citi produkti nepievilktos ar šo aromātu, tie jāglabā traukos ar vāku vai pāri traukam jāpārvelk pārtikas plēve.
Kad ledusskapis atkausēts, iekšpusi un plauktus nomazgā ar maigu mazgājamo līdzekli (bet ne spēcīgu ķīmisko līdzekli ar izteiktu aromātu) vai siltu sodas šķīdumu (uz litru ūdens 2 ēdamkarotes sodas). Ūdenim var pievienot arī etiķi vai citrona sulu.
Smaku neitralizēšanai ledusskapī var turēt šķīvīti ar citrona ripiņām, rupjmaizes šķēlīti, samaltu kafiju, sodu. Pārtikas smaržu ledusskapī uzsūc aktivētā ogle. Tabletītes bez iepakojuma ieber mazos trauciņos un ieliek plauktu stūros.