Pārskatāmi un pareizi, kā kārtot ledusskapi 3
Produkti var sabojāties, ja ledusskapī ir pārāk augsta temperatūra. Tai jābūt ne augstākai par 4,5 °C, bet saldētavā ne zemākai par -18 °C.
Acu priekšā – augšējā plauktā jātur produkti ar īsāku uzglabāšanas laiku. Ledusskapja durvīs jāglabā produkti ar garāku derīguma termiņu. Piemēram, gatavajām mērcēm, bezalkoholiskajiem dzērieniem un konservētiem dārzeņiem temperatūras svārstības nekaitēs.
Zemākajos plauktos izvieto produktus, kas jāgatavo. Pašā apakšējā plauktā liekama jēla gaļa un zivis, ko vislabāk salikt aizveramos plastmasas konteineros – gan kārtības, gan higiēnas nolūkos.
Kartupeļi un sīpoli jāglabā tumsā, tomāti – uz virtuves galda, bet tālāk no saules stariem. Ledusskapī šie produkti visātrāk zaudēs vitamīnus un garšas kvalitāti.
Zaļumus glabā viegli samitrinātā lina dvielītī.
Produktus, ko gribas uzglabāt, pārklāj vai ietin pārtikas plēvē – tā aromāti nesajauksies.
Dārzeņus un augļus glabā atsevišķi, jo dažiem ir tendence ietekmēt kaimiņus, rosinot to bojāšanos. Vispiemērotākie tiem ir dažādi pārtikas konteineri ar vakuuma sistēmu. Kastītes ledusskapī varēs salikt kompaktāk un pārskatāmāk, bet vāks pasargās produktus no apkalšanas un izžūšanas.
Tīrīt ledusskapi nozīmē to pilnībā iztukšot, pārskatīt produktu derīguma termiņus, pašu ledusskapi viegli izmazgāt un kārtot produktus atpakaļ. Dziļāk liekami nesenāk iegādātie produkti, priekšā – tie, kas jāapēd pirmie.