Pārskatāmi un pareizi, kā kārtot ledusskapi 3

Produkti var sabojāties, ja ledusskapī ir pārāk augsta temperatūra. Tai jābūt ne augstākai par 4,5 °C, bet saldētavā ne zemākai par -18 °C.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Karma sāpīgi skars 6 zodiaka zīmes jau novembrī. Nāksies atzīt savas kļūdas!
Mājas
Īsti mikrobu perēkļi! 8 priekšmeti, kurus lielākā daļa mazgā pārāk reti
Veselam
Ārsts brīdina par 5 pazīmēm, kas var liecināt par bojātām aknām
Lasīt citas ziņas

Acu priekšā – augšējā plauktā jātur produkti ar īsāku uzglabāšanas laiku. Ledusskapja durvīs jāglabā produkti ar garāku derīguma termiņu. Piemēram, gatavajām mērcēm, bezalkoholiskajiem dzērieniem un konservētiem dārzeņiem temperatūras svārstības nekaitēs.

Zemākajos plauktos izvieto produktus, kas jāgatavo. Pašā apakšējā plauktā liekama jēla gaļa un zivis, ko vislabāk salikt aizveramos plastmasas konteineros – gan kārtības, gan higiēnas nolūkos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartupeļi un sīpoli jāglabā tumsā, tomāti – uz virtuves galda, bet tālāk no saules stariem. Ledusskapī šie produkti visātrāk zaudēs vitamīnus un garšas kvalitāti.

Zaļumus glabā viegli samitrinātā lina dvielītī.

Produktus, ko gribas uzglabāt, pārklāj vai ietin pārtikas plēvē – tā aromāti nesajauksies.

Dārzeņus un augļus glabā atsevišķi, jo dažiem ir tendence ietekmēt kaimiņus, rosinot to bojāšanos. Vispiemērotākie tiem ir dažādi pārtikas konteineri ar vakuuma sistēmu. Kastītes ledusskapī varēs salikt kompaktāk un pārskatāmāk, bet vāks pasargās produktus no apkalšanas un izžūšanas.

Tīrīt ledusskapi nozīmē to pilnībā iztukšot, pārskatīt produktu derīguma termiņus, pašu ledusskapi viegli izmazgāt un kārtot produktus atpakaļ. Dziļāk liekami nesenāk iegādātie produkti, priekšā – tie, kas jāapēd pirmie.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.