Kas notiek saldētavā un ledusskapī? 3
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Svaigas zemenes ziemā? Smaržīgas dillītes janvāra zupā? Brīnumi notiek. Tā ir saldētava. Kādā mājā tā ir milzīga balta kaste, citur – atsevišķs nodalījums ledusskapī.
Ir saimniecības, kur vienu saldētavu atvēl ogām un bērzu sulai, otru sēnēm, gaļai un saldētiem zaļumiem. Starp citu, tagad ir īstais laiks to atkausēt un iztīrīt.
Lai cik advancēts ir saldētājs, laiku pa laikam tam jādod iespēja mazliet atpūsties un saldētava jāsakārto. Visus krājumus izņem, liek laukā (uz balkona, lodžijas), atvieno saldētavu no elektrības, atkausē un iztīra.
Starp citu, tāda revīzija rosina arī idejas jauniem kulināriem brīnumiem, jo tālākajos stūros atrodas sasaldēti interesanti, bet piemirsti produkti, piemēram, reiz saceptas gailenes, rabarberu gabaliņi.