Foto no LA arhīva

Kas notiek ar ķermeni, regulāri ēdot skābētus kāpostus. 5 iemesli neatteikties 0

Skābēti kāposti pamazām atkal kļūst arvien populārāki to daudzo labvēlīgo īpašību dēļ. Šis “superēdiens” tagad lielveikalu plauktos parādās dažādās garšu variācijās, piemēram, ar dillēm, ar halapenjo, ne tikai ar burkāniem un dzērvenēm.

Reklāma
Reklāma
Eksperti ir nosaukuši 9 automašīnas, no kurām vajadzētu izvairīties pensionāriem
Mājas
10 “visizsalkušākās” ierīces jūsu mājās, kas iztukšo naudas maku, jums to pat nemanot
TESTS. Vai vari nosaukt vismaz 8 no šīm 10 personām, kas atstājušas spilgtas pēdas 20.gs. Latvijā?
Lasīt citas ziņas

Bet vai ir labi regulāri ēst skābētus kāpostus? Viena porcija (1 glāze) skābētu kāpostu satur 4 gramus šķiedrvielu, kas palīdz uzlabot gremošanu un regulāru zarnu kustību. Nešķīstošās šķiedras, kas ir daudz skābētos kāpostos, darbojas kā viela, kas palīdz izvadīt no organisma atkritumus.

Skābēti kāposti ir raudzēts produkts, kas satur labvēlīgas baktērijas, kas palīdz atjaunot zarnu mikrobioma līdzsvaru. Šādu produktu patēriņš pozitīvi ietekmē gan īstermiņa, gan ilgtermiņa zarnu veselību. Kādas vēl ir skābētu kāpostu pozitīvās īpašības?

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.