Foto. pexels.com/ Peter de Vink

5. Nodrošina organismu ar būtiskām uzturvielām 0

Pipari ir uzturvielu “multivitamīns” no dabas.
Zaļie pipari: Bagāti ar B grupas vitamīniem (B1, B2, B6), varu, K vitamīnu un mangānu, kas atbalsta nervu sistēmu un asins recēšanu.
Sarkanie pipari: Izceļas ar A vitamīnu, B6 (piridoksīnu), B9 (folskābi), kā arī E un K vitamīniem, kas rūpējas par ādu un kauliem.
Papildu fakts: 100 g sarkano piparu nodrošina gandrīz 200% no dienas C vitamīna normas un 100% A vitamīna normas pieaugušajam. Turklāt mangāns, kas sastopams abu krāsu piparos, ir būtisks enzīmu darbībai, kas palīdz organismam pārstrādāt olbaltumvielas un taukus.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.