
4. Palīdz kontrolēt svaru 0
Paprika ir draudzīga tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu svaru vai kontrolēt cukura līmeni asinīs.
Ogļhidrāti: Vidēji zaļā paprika satur 5,5 g ogļhidrātu uz 100 g, bet sarkanā – 7,2 g, no kuriem 77–79% veido kalorijas.
Zems glikēmiskais indekss (GI): Pateicoties šķiedrvielām un minimālai apstrādei, paprika lēni paaugstina glikozes līmeni, kas ir labvēlīgi sirdij un diabēta slimniekiem.
Papildu fakts: Paprika satur aptuveni 90% ūdens, kas padara to par zemas kaloritātes uzkodu (20–30 kcal uz 100 g), ideālu svara kontrolei. Turklāt tā ir bagāta ar pektīnu – šķiedrvielu, kas rada sāta sajūtu un uzlabo gremošanu, samazinot pārēšanās risku.