Foto. pexels.com/ Peter de Vink

2. Novērš anēmiju 0

Paprika sniedz nelielu, bet vērtīgu ieguldījumu anēmijas profilaksē, kas saistīta ar dzelzs trūkumu organismā.

Dzelzs un C vitamīns: Lai gan paprika satur maz dzelzs (aptuveni 0,5 mg uz 100 g), tās augstais C vitamīna līmenis uzlabo dzelzs uzsūkšanos no citiem pārtikas produktiem, piemēram, pākšaugiem vai gaļas.
Termiskā apstrāde: Jāņem vērā, ka vārīšanas vai cepšanas laikā C vitamīna daudzums samazinās par 20–30%, tāpēc svaiga paprika ir efektīvāka.
Papildu fakts: C vitamīns var palielināt dzelzs absorbciju pat divkārt, ja to uzņem vienlaikus ar dzelzi saturošu ēdienu. Turklāt sarkanā paprika satur nelielu daudzumu folskābes (B9 vitamīna), kas veicina sarkano asins šūnu veidošanos, papildinot anēmijas profilaksi.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.